StudioFACA Internet radio

Radijske postaje preko svetovnega spleta

Internet radio :: Radio Veseljak

PredvajajŠt. predvajanj: 22.329
Objavil: faca5
Kategorija: Slovenija


Radio Veseljak je pričel svoje delovanje v mesecu aprilu leta 1996 in je po svojem glasbenem izboru in vsebini praktično edina specializirana komercialna radijska postaja v Sloveniji. Slovenska glasba v celoti v zadnjem obdobju pridobiva na priljubljenosti, gotovo pa je zajeten delež pri tem dodal tudi Radio Veseljak s svojim programom, terenskim sodelovanjem s poslušalci in glasbeniki.

S programsko usmeritvijo in s tem, da so dali priložnost mlajšim in manj uveljavljenim glasbenikom, so v Sloveniji pri populariziranju glasbe odprli nove dimenzije. Tako so uspeli z dobro promocijo različnih zasedb prepričati tri glavne generacije, da slovenski glasbi prisluhnejo, hkrati pa je slovenska glasba postala mnogim način izražanja, doživljanje vsakdana in osnova za dobro zabavo. Posledično so se pojavili mnogi harmonikarji, katerih število je ravno med najmlajšimi največje.

Poleg tega da skrbijo izključno za slovensko glasbo, velja omeniti potopisne vsebine, ki so zanimive za vse generacije, prav tako pa programska shema vsebuje oddaje za otroke, mladino, srednjo generacijo in starejše.

So ena redkih, če ne edina radijska postaja, ki organizatorjem na področju turističnih in etnoloških prireditev ponuja izredno medijsko podporo in partnersko sodelovanje. Organizirajo in izvajajo glasbene festivale ter partnersko pokrivajo humanitarne glasbene prireditve.

Sliši se na frekvencah 94,9 Mhz v Ljubljani s širšo okolico, 95,5 Mhz v Celju in Novem mestu z okolico, na področju Dolenjske in delu Posavja na frekvenci 96,7 Mhz ter v Posavju na frekvencah 88,7 in 95,9. Mhz.Sorodni internet radio

▲ NaslovŠt. predvajanjOcena
Moj radio5.001
Radio Si4.648
Radio 137.878
Koroški radio36.482
Radio Belvi5.434
Radio Center20.134
Radio Aktual19.663
Radio Salamon6.709
Radio Antena37.196
Radio Fantasy10.053

Ostali internet radio(ločeno z vejicami) (npr. http://stream:1234/)
Izdelava spletne trgovine